Bloggen is hot. Doe mee in de fascinerende wereld van het bloggen. Blog.nl biedt daarvoor allerlei mogelijkheden. Voor elke particulier en elk bedrijf. Veel plezier en succes!
Ik wil een eigen blog
Alles over bedrijfsblogs
Wat is een Blog
 

Wat is een Blog

Wat is een Blog?

Een blog (afkomstig van het woord weblog) is een online medium over interessante ontwikkelingen, actualiteiten, bedrijfsaangelegenheden, persoonlijke zaken, politiek of werk en thema (vakgebied).

Iemand die een blog begint doet dat veelal met de intentie een online conversatie op te starten over het besproken onderwerp. Een blog vormt zo de brug tussen een traditionele, statische webpagina die alleen informatie verschaft en een internetforum, waarin wel meer interactie tussen de deelnemers mogelijk is.

Wat is het verschil tussen een blog en een gewone website?

Het verschil met een ‘gewone’ website is dat een blog een verzameling van veelvuldig geüpdate berichten bevat, die in chronologische volgorde worden gepresenteerd (de meest recente qua datum bovenaan) en voorzien zijn van hyperlinks naar andere bronnen. Tevens kan op uiterst gemakkelijke wijze een reactie op een bericht worden geplaatst. Er is daarmee sprake van echte interactiviteit tussen de blogschrijver en de bloglezer.

Wat is het verschil tussen een blog en een forum?

Het essentiele verschil tussen een blog en een forum is dat een blog veel meer is gefocused op de mening van één of enkele individuen terwijl bij forums de focus ligt bij een hele groep. In tegenstelling tot bij een blog is een forum ook veel meer afhankelijk van groepsinteractie.

Gelijk iemand spreken?